Sälj guld online

Det är tryggt och oerhört enkelt att sälja guld på nätet. Du sparar inte bara tid och en massa besvär utan får även ett högre pris för ditt guld. Det är ju så att en guldhandlare som har en butik mitt i stan har en hög lokalhyra och högre personalomkostnader än vad guldbutikerna på nätet har och det här gör att de behöver tjäna mer på det guld de köper in.  Det är därför du får mindre betalt för ditt guld hos dem.

Nu ska säljaguld24.se visa dig steg för steg hur du säljer guld på nätet.

Så funkar det

  1. Jämför guldpriser. Först och främst bör du jämföra de olika guldhandlarnas guldpriser. Kolla vad du får för det karat du tänker sälja.
  2. Beställ ett guldbrev. När du har hittat en guldhandlare som ger dig ett bra pris för ditt guld beställer du hem ett så kallat guldbrev på handlarens hemsida. Du fyller enkelt i ditt namn, telefonnummer, e-postadress och personnummer så skickas guldbrevet till din folkbokföringsadress. Alla guldhandlare måste enligt lag få ditt personnummer och de skickar bara guldbrev till den adress du är folkbokförd på för att undvika penningtvätt och bedrägerier.
  3. Skicka guldet. När du har fått ditt guldbrev lägger du ner guldet i det tåliga kuvertet. Brevet är frankerat och skickas som rekommenderad post från närmaste postombud. Du behöver inte vara orolig för att guldbrevet ska komma bort eftersom det är 100 % försäkrat av guldhandlaren.
  4. Guldet värderas. När guldet nått guldhandlaren värderas guldet och du informeras sedan om vad du får för ditt guld.
  5. Betalning. Om du är nöjd med priset sätts pengarna in på ditt bankkonto inom 24 timmar.